Indiase Dahl met spinazie
Dit recept maakt ongeveer 3 grote porties.
Ingrediënten
- 1 blikje tomatenpuree
- 150 gram rode linzen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel garam masala
- 1/2 theelepel zeezout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- ongeveer 100 gram verse spinazie (3 handen) en eventueel wat om rauw mee te garneren
- 200 gram basmati rijst
Bereiding
- Fruit de ui samen met de knoflook.Roer er de kurkuma, garam masala, knoflook, tomatenpuree en zout door. Doe de linzen erbij met 400 ml koud water en breng aan de kook. Laat minstens 30 minuten koken zonder deksel op laag vuur, terwijl je het af en toe roert tot het een puree wordt. Hoe langer je kookt, hoe lekkerder het wordt. Voeg regelmatig water toe als het te droog wordt.
- Maak ondertussen de rijst klaar.
- Als de linzen bijna klaar zijn roer je de spinazie door de linzen. Voeg het beetje bij beetje toe, steeds als het geslonken is weer een handje.
- Serveer met yoghurt, rijst, rauw spinazie, cranberries en wat je verder maar lekker vindt