Recept: rodebessensaus
Rode bessensaus naar recept van mijn moeder. Koop rode bessen alleen in het seizoen (zomer), anders zijn ze erg duur. Op de markt of bij een goedkope groentenboer.
- Was de bessen (nog op de steeltjes)
- Rits met een vork de bessen van de steeltjes af
- Zet ze in een pannetje (zonder water) en verwarm op een laag pitje.
- Af en toe roeren. Voeg kaneel en suiker toe, eventueel half om half suiker / zoetstof. Bij zoetstof is het beter om dit toe te voegen nadat de bessen van het vuur af zijn. Tijdens het koken kan je ook eventueel wat citroensap toevoegen.
- Als de bessen kapot zijn gekookt is de saus klaar!
De saus is heerlijk over (Campina) vanillevla, kwark, yoghurt of ijs. Zowel warm als koud!
Edoniempje
Eigenlijk best simpel, zo’n sausje….
Ik had van de week suikersaus: klontje boter smelten, paar scheppen suiker erin smelten, niet aan laten branden! Was heerlijk over de dadeltaart.